Leestijd: 4 minuten

Goed, de verrassing is er inmiddels af zoals je in de titel kan lezen. Dit jaar ga ik nog een marathon rennen en ook dit keer weer een trail marathon. Samen met de 3 geweldige lopers waarmee we nog geen twee maanden geleden de Wolfskop Marathon hebben gerend. Lees hier dat verslag.

vlnr: Jurgen, Han, Rayner, Nicole foto: Maaike

Hoe haal je het in je hoofd!

Dat ga ik lekker nog niet verklappen, dat lees je begin volgend jaar. Maar neem het gerust van me aan, er zit een reden achter!

Jurgen kwam met een route

21 oktober liepen Nicole, Rayner, Jurgen en ik dus een stevige trail marathon in Zuid Limburg, met net geen kilometer hoogtewinst. Het was tevens een weekendje weg, samen met partners.

Ongeveer exact en precies een week later begon het alweer te kriebelen. Lars & Nicole hadden heimwee, Jurgen heeft zich zo vermaakt dat hij zonder te weten wie of wat de volgende keer al mee gaat, en Rayner daagde ons al uit voor wat nieuws.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat het mij ook heel erg goed bevallen was. Toffe mensen om mee ’te hangen’, en te rennen – door een schitterende omgeving.

Halverwege november attendeerde Jurgen mij op een leuke route. Was hij tegengekomen in de nieuwsbrief van MudSweatTrails. Van het Station in Zutphen, via Vorden, naar het station in Ruurlo. Een groot stuk langs de Berkel, en verder lekker veel bos. Beiden bevallen ons wel.

Zeker een leuke route – gaan we wel een keertje doen.
Zo begon het. Eigenlijk is het dus Jurgen z’n schuld dat we weer een trail marathon gaan rennen.

Foto: Marco

Enthousiasme alom

De exacte details laat ik in dit verhaal nog even achterwege, die lees je later wel – #cliffhanger! – als ik een andere verrassing ga openbaren.

Tijdens onze zondagochtend trailrun kletsen we aardig wat af. Jurgen vond dat we toch wel die route konden lopen die hij had gezien. Meteen stel ik dus de vraag: ‘Wat doe je tussen Kerst en Oud & Nieuw?

Zonder na te denken zegt Jurgen meteen “Niets“, en Nicole laat weten dat het priv├ę is… Rayner studeert, dus die heeft alleen maar tijd over, helemaal tijdens de Kerstvakantie. Zo kwam het dat tijdens 2 uurtjes rennen het plan gesmeed was. De details volgen nog wel.

Tijdens het afstemmen van de details kwam Jurgen er achter dat het ‘gewone’ werkdagen zijn. Vanzelfsprekend neemt hij vrij. Goed bezig kerel!

Bas, onze routeplanner van Streu, had na onze retour van de Wolfskop Marathon een beetje een grote mond. Als hij geweten had dat we er 5 uur over zouden doen, had hij ook wel meegekund. Meteen Bas maar even aan z’n shirtje getrokken, en hem op de hoogte gebracht van het snode plan om relatief dichtbij een lekker stuk te gaan trailen na Kerst.

Dat was even slikken… en na wijs beraadt, ook hij is met een studie bezig, besluit hij er van af te zien.

Streu bij zonsopkomst
Foto: Rayner

Er zijn meer opties

Begrijpelijk is het wel, we blijven met ons vieren om de marathon te gaan rennen. Het leuke van deze route is wel dat je het plaatsje Vorden aan doet onderweg. 27 kilometer na de start in Zutphen ben je op het station van Vorden. Dat is toch iets anders dan een dikke marathon lopen….

Het blijkt dat trainert Bianca het op zich wel leuk lijkt om mee te gaan, maar absoluut geen volle marathon. Derhalve opper ik dat ze ook 27km kan gaan rennen. Iets wat Bas op zich ook nog wel leuk leek. Zowel Bianca als Bas wilden het echter niet ‘alleen’ doen.

Tadaaa – dat was dus snel geregeld! Want nog voordat onze 2 uur trailen voorbij was kreeg ik te horen dat B & B mee gaan, voor de 27km. Top!
Dat betekent gewoon dat we twee goede hazen hebben voor de eerste 27 kilometer. Nog gezellig ook!

De heide bij Streu
Foto: Nicole

Trainingsplan

Daarover kan ik kort zijn – dat is er niet. Echter, met al die kilometers die we maken hebben we een brute basis van jewelste. Daar kunnen we ‘rustig’ (letterlijk & figuurlijk) een marathonnetje mee rennen.

Dat is dan ook wat we gaan doen. Relaxed en gezellig een mooie route te voet afleggen. Al is het wel zo dat we afgelopen zondag de afstand al iets opgeschroefd hebben, net geen 25km, en nog twee zondagen iets van de 30km aan willen gaan tikken.

De laatste zondag voor de trail marathon doen we lekker simpel een uurtje of zo – en dan gaan we 30 december afreizen naar Ruurlo & Vorden.

In Ruurlo pakken we de trein naar Zutphen, om vanaf daar heerlijk terug te rennen, Bas & Bianca achterlatende in Vorden. Die redden zich dan maar! ….moeten wij daarna ook doen.

Kortom – dit jaar gaan we afsluiten met dat wat we graag doen.
Met leuke mensen een geweldige gaaf stuk rennen door de schitterende natuur die Nederland heeft.

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder