Leestijd: 2 minuten

Het begint zo langzamerhand wel op een echte soap te lijken. Een langdradig verhaal zonder einde…  Gelukkig komt er aan deze soap wel een einde, op zaterdag 17 oktober.

Echte ‘soap’

Hoe zat het ook alweer?

Ergens lang geleden, vorig jaar zelfs, hadden we met een grote en gezellige groep afgesproken om de marathon van Berlijn te gaan rennen. Helaas, afgelast.

Als alternatief zouden we vervolgens, met een iets kleinere groep, afreizen naar Sauerland om daar de uitdagende Rothaarsteig marathon te gaan rennen. Helaas afgelast.

Als alternatief voor het alternatief zouden Nicole, Jurgen en ik dan met ons drieën toch nog afreizen naar Fleckenberg, om samen de Rothaarsteig marathon te gaan rennen. Helaas, grenzen dicht.

Dus, wat gaan we doen, als alternatief op het alternatief voor een alternatief van de Berlijn marathon…..?

Zuid-Limburg

Als de grenzen naar Duitsland op slot gaan, dan zit er niet veel op om in eigen land te blijven. En Nederland… is plat. Tenminste, bijna overal.

Het leuke en uitdagende van de Rothaarsteig marathon waren toch wel de 860 hoogtemeters. Lekker op en neer door de bossen. Waar in Nederland kan je daarbij in de buurt komen…? Precies, dat aanhangsel in het zuiden.

Nicole wist daar wel een mooie (wandel)route. Alleen zijn de meeste wandelroutes niet zo heel erg lang (muv bijvoorbeeld het Pieterpad, maar daar hebben we het hier niet over).
De Wolfskop wandelroute (download de GPX) is een lange afstandswandelroute van 21,6km. Prima voor een dagtocht!

Originele-Wolfskop-wandelroute---RunHanRun

Dit is de originele Wolfskop wandelroute

Nog geen 10 minuten later was het GPX bestand van die wandelroute rondom Cadier-en-Keer ingeladen, om te kijken of we van de 21,6km een volledige marathon kunnen maken. Om het verhaal simpel te houden: ja, dat is gelukt.

Met een extra lus aan de noordkant van de route, en een extra lus aan de zuidkant van de route is het een prima 42,23km geworden.

Wolfskop Marathon - 17 oktober 2020

De aangepaste versie – de Wolfskop Marathon.

Hoogtemeters

Maar hoe zit dat uiteindelijk met die hoogtemeters?
Nou, als we naar de nieuwe route kijken, omgedoopt tot Wolfskop Marathon, dan zien we een prachtige 906 hoogtemeters. Inderdaad, zelfs meer dan we in Sauerland onder de schoenen hadden gekregen.

Hoogtemeters-Wolfskop-Marathon-Zuid-Limburg---RunHanRun

Hoogtemeters Wolfskop Marathon Zuid-Limburg

Yeah baby, wij zoeken het wel op hoor!

Ondertussen heeft onze ‘jonge hond’ Rayner zich ook aangesloten bij ons. Kortom, 4 zielen gaan de Wolfskop Marathon rennen volgende week, 17 oktober. Wens ons maar succes!

Rayner gaat mee naar Zuid-LImburg

Rayner gaat ook mee naar Zuid-Limburg. (Foto: Cootje Design)

Wil jij deze route ook wel een keer rennen? Download hier de GPX.

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder