Run Han Run

Over dit blog

Voor wie is dit blog?

In de eerste plaats is dit blog gemaakt voor iedereen die mijn route naar DE marathon wil volgen. Familie, vrienden, kennissen en mede hardlopers bij mijn hardloop cluppie De Mooie Vrouw.

Tegelijkertijd ook voor iedereen die er inspiratie uit kan halen. Zelf lees ik met plezier ervaringen van hardlopers. Vaak gaat dat over een hardloopevenement wat ze hebben gedaan, een verslag. Dat kan van een kleinschalig loopje zijn, of de marathon van hun leven, zelfs over trainingen.

Omdat ik dat waardeer en leuk vind om te lezen, ben ik ook maar eens dingen gaan opschrijven.

Bloggen op zich is niet nieuw voor mij (www.DeScherpePen.nl), en het is leuk om te doen. Alhoewel ik dan eerlijk moet zeggen dat het leuker is als er wel reacties komen, dan volledige stilte…   #hinthint

Wat is ‘DE’ marathon

In dit blog heb ik het met regelmaat over DE marathon. Hierbij gaat het niet om de afstand van de marathon an sich, maar de herkomst er van. Het verhaal van DE marathon begint in Griekenland, met de hardloper die van Marathon naar Athene rent om te vertellen dat de Griekse krijgers de Perzen verslagen hebben bij de strijd om Marathon.

Voor het eigen comfort vergeten we daarbij maar even dat de legende verder gaat met het direct dood neer vallen van die hardlopende krijger na het verkondigen van de overwinning.

DE marathon loopt al jaren van Marathonas naar Athene ’the authentic’.
Meer over de historie van DE marathon vind je op wikipedia.

Vanzelfsprekend ‘afgekeken’ van de briljante film Forest Gump.

Geregistreerd in de Ultra Runners Database

Wat kan ik hier allemaal lezen

Je leest hier verhalen met betrekking tot hardlopen. Een gedeelte is gerelateerd aan mijn route naar het hardlopen van de 42km en een beetje van Marathon naar Athene, op 10 november 2019.

Daarnaast lees je verhalen over andere belevenissen van mij, over gadgets voor het hardlopen, of over schoenen. Alles uit eigen ervaring.

Geschreven vanuit het hart, met mijn eigen mening en opinie. Daarbij doe ik mijn best om het luchtig te houden, zodat het prettig lezen is. De ene keer met nuance, details en diepgang en de andere keer oppervlakkig, snel en kort-door-de-bocht. Afwisselend dus.

Ik hoop dat het je inspiratie mag geven, een glimlach op je gezicht brengen, of tot verbazing kan leiden.
Bedankt voor het lezen!

-Han