Leestijd: 3 minuten

De Otterlo Trailrun is een mooi kleinschalig evenement met meerdere afstanden. De routes lopen langs het Park de Hoge Veluwe. Omdat ik hier zelf niet zo vaak kom had ik de 35km route gekozen als training voor de Sallandtrail in maart. Al heeft de Otterlo Trailrun wel wat minder hoogtemeters.

Miezeren

De weersvoorspelling was goed. Dat wil zeggen een graad of 5 en bewolkt. De route er naar toe kwam daar niet mee overeen. Het miezerde de hele weg. Qua bewolking klopte het trouwens wel – het was knap donkergrijs.

Daarom besloot ik redelijk ingepakt te vertrekken. Het regenjasje had ik niet meegenomen, het zou toch echt de hele dag droog zijn, het windjack maar wel aangedaan.

Laat me je vertellen, die was binnen 2 kilometer uit!
En ook de dubbele lange mouwen hielden het niet lang vol. Bij de eerste verzorgingspost op 6km heb ik me meteen ‘omgekleed’. Dat kost wat tijd, maar waarschijnlijk minder dan te warm door blijven rennen.

Zelfs de mouwen heb ik nog opgestroopt

Verzorging bij de Otterlo Trailrun

Hier kan wat onenigheid over zijn. In de e-mail met informatie stond keurig: voldoende verzorgingsposten onderweg.
Gelukkig had ik nog even op de GPX bestanden gekeken, en daar zag ik dat er tussen post 1 (kilometer 6) en post 2 (kilometer 22) toch echt wel 16 kilometer zitten. Voor een 35km route vind ik dat wat veel…

Daarom had ik m’n trailvest maar aangedaan met wat hydratie drank er in. Onderweg toch regelmatig even wat slokjes genomen. Het mag dan niet warm zijn, de lucht is wel redelijk droog, en dan raak je ook aardig wat vocht kwijt, met dat gehijg.

De laatste post bevond zich 5 kilometer voor de finish. Snel nog wat cola naar binnen en door.
De posten zelf waren prima en met geweldig vriendelijke mensen. Altijd fijn!

Tempo

Vaak bedenk ik van tevoren wel een beetje wat ik wil gaan lopen, of hoe ik de run verdeel.
Vandaag niet

Ik deed maar wat

Zoals ik begin dit jaar al schreef loop ik steeds vaker op gevoel. Dat deed ik ook bij de Otterlo Trail. Als het goed voelt, zal het wel goed zijn.
Mijn intentie was wel om rustig te beginnen, zodat er een negative split gelopen kon worden.

Dat is uiteindelijk gelukt, behalve het rustige starten. Dat blijft nog een aandachtspunt voor mij, helemaal straks bij de Sallandtrail.

Video

Omdat het toch geen race was, maar een lekkere pittige training heb ik besloten om er ook maar weer een vlog van te maken.
Enjoy!

Otterlo Trailrun bevindingen

Zou ik deze trailrun nog een keer rennen? Zeker wel! De faciliteiten waren goed (prima warme douche ook) en de organisatie geolied. Mooi kleinschalig en toch groot genoeg voor een uitstekende sfeer.

Gezellige kantine vol – voor de start

De omgeving is schitterend en de route was ook lekker afwisselend. Al had er voor mij persoonlijk wel nog meer single tracks in mogen zitten. Bos, heide, zandvlakte, heuveltjes.
Het was een mooi dagje uit.
En Bart – bedankt voor de mooie verhalen onderweg, en je goede tempo. Was gezellig om een groot stuk samen te lopen.

Dus ja, de Otterlo Trailrun is zeker een aanrader.

Finishfoto

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder