Leestijd: 7 minuten

Allereerst wens ik je een enthousiast en sportief twintigtwintig toe!

Vorig jaar had ik voor het eerst eigenlijk van tevoren bedacht wat ik, rennende, zou willen doen. Gewoon voor mezelf. Verder eigenlijk geen ruchtbaarheid aan gegeven. Natuurlijk wel een blogje over geschreven. Dit jaar doe ik dat anders, en mag iedereen weten wat mijn plannen/doelen zijn.

Dat is ook nodig, want bij minimaal 1 doel heb ik iemand anders nodig. Misschien jij wel!
Bij een tweede doel is het niet essentieel, maar het maakt het wel leuker als daar (minimaal) 1 ander loopmaatje bij betrokken is. Lees hieronder maar verder om te kijken of het iets voor jou zou kunnen zijn!

5 doelen voor het jaar 2020

Omdat het afgelopen jaar ‘slechts’ 3 doelen had, welke ik alle drie redelijk simpel heb weten te realiseren, en er nog een dik bonus doel gedurende het jaar aan toegevoegd heb, heb ik er voor 2020 maar liefst 5 bedacht. Ik zal ze één voor één op een rijtje zetten voor je, met de uitleg van het wie, wat, waar en waarom. Ja, er is over nagedacht!

Natuurlijk blijf ik ook lekker bloggen hier. In de eerste plaats omdat ik het zelf leuk vind om mijn belevingen en verhalen te delen. Maar, het afgelopen jaar heb ik ook gemerkt dat er menig lezer is (ja, jij!) die met plezier mijn stukjes leest. Daarvoor wil ik je oprecht bedanken. Het blijft eigenlijk verbazingwekkend dat iemand anders wil weten wat ik rennend doe. Maar neem gerust van mij aan, het motiveert en inspireert!

Helemaal tof als je een reactie op het blog plaatst

Goed, terug naar de 5 doelen voor twintigtwintig….

top 5 doelen Run Han Run (Aangepast)

5 – 2500 kilometer rennen

Vorig jaar wilde ik kijken of het mij zou lukken om 2.000 kilometers te rennen, want in 2018 waren het er iets van 1700 of zo. Het bleek een makkie, want zoals je kan lezen in het laatste blog van vorig jaar, heb ik toen 2.325 kilometers gerend.

Dus, om eerlijk te zijn, het hoeft niet zo heel moeilijk te zijn om in het jaar twintigtwintig 200 kilometer meer te rennen dan vorig jaar. Dat is dan ook meteen de reden dat dit doel op de 5e plek staat van het lijstje.

4 – Onbekend terrein

Voor dit doel heb ik iemand anders nodig. Het lijkt me namelijk heel leuk om een keer (of vaker) met -zomaar- een andere hardloper te gaan rennen. Met iemand die zelf regelmatig hardloopt in een heel mooi gebied die mij dan mee op sleeptouw neemt door dat mooie gebied. Bij voorkeur denk ik hierbij aan een lekker stuk trailen.

Loop jij vaak door een mooi stuk Nederland?

Oproep: Ben jij trots op het stuk natuur waar je hardloopt? Lijkt het je leuk om mij op een mooie dag mee te nemen op een hardloopavontuur door jouw gebied? Geef dan een reactie of stuur mij een bericht.

Zo denk ik bijvoorbeeld aan het Nationale Park De Drentse Aa, of de Utrechtse Heuvelrug. Maar ik twijfel niet aan het feit dat er nog veel meer mooie loopgebieden in NL zijn. Misschien wel jouw loopgebied!

Qua tempo is alles tussen 7 en 5 minuten per km prima. De afstand… voor 5km ga ik niet ver rijden natuurlijk – maar het hoeft ook weer niet direct een ultratrail te worden :). Verras mij!

 

Tevens is dit een originele manier om mensen te leren kennen. Kennis en ervaring uitwisselen en samen genieten van onze gezamenlijke hobby op een plek die ik anders waarschijnlijk niet gezien zou hebben.

3- Lange dag

Dit is het doel wat alleen kan, maar waarschijnlijk leuker is met iemand anders. Want, ik wil gewoon een keer beginnen met rennen, en dan wel zien waar ik kom.

Op een voorjaars- of zomerochtend op tijd vertrekken, rugzakje met ‘spul’ mee en gaan. Gewoon relaxed rennen, in de ultra-shuffle stand. Is er een leuk pad linksaf? Prima. Lijkt rechtsaf leuk te zijn? Doen! Wordt het wat zwaarder? Rustig even wandelen.

Niets moet, alles mag en gewoon door blijven gaan. Geen route, geen tijd, geen snelheid.

En die laatst drie dingen zijn nou net heel erg moeilijk voor mij. Dit wordt een grensverleggende ervaring! Want, wanneer ik ga rennen weet ik van tevoren wat ik ga doen. Vrijwel altijd weet ik de afstand, de route en het tempo (ivm een goede trainingsbalans).

Dat is ook het mooie aan rennen met die malloten bij Loopgroep Streu – elke zondagochtend 08.30 uur vertrekken voor 2 uur natuur rondom Vasse. Dankzij de medelopers hoef ik me daar nooit druk te maken om de route. Ik sjok gewoon achter de leider van de dag aan. Ook het tempo is altijd prima. Soms wat sneller, soms wat langzamer, maar altijd goed. Heerlijk is dat.

Daarom ga ik mezelf uitdagen door gewoon niets te plannen, niets van tevoren te bepalen en gewoon te gaan. Een lange dag rennen.
Geen idee hoe ik terugkom. Wandelen? Rennen? Bus/trein? Of, en dat is het meest waarschijnlijke, iemand ritselen die mij op komt halen.

Ook dit is leuker om met z’n tweeën te doen. Dus hopelijk is er een loopmaatje die het ook wel leuk lijkt om op ‘renavontuur’ te gaan.
(ja, ik kijk naar jou: Nicole, Bart, Kyra, Marco, Bas, Hendri, Bianca, Diënne, Kristi, Alinda, Peter, Henri, Renate)

Lijkt het jou leuk om mee te gaan op avontuur? Neem even contact met me op!

2 – Top 3

Simpel gezegd: Ik wil een keer op het podium staan.
In het verleden heb ik al wel top 10 gelopen bij verschillende evenementen. Dan moet het toch kunnen, en het lijkt me leuk, om een keer top 3 te lopen in de 50+ klasse.

Zo was ik 5e bij de Almelo Allee 10km (M50+) in 2019 en 5e bij de HM in 2018 (M40+)
Bij de Veluwezoomtrail eindigde ik als 8e, in de klasse 45+ (en daar ging ik niet eens vol gas…)
Gisteren, de laatste dag van 2019 eindigde ik als zesde bij de Oudejaarscross in Almelo.

Dit betekent wel dat ik dit jaar wat kieskeuriger moet zijn met de loopjes die ik wil gaan rennen. Want, het is dan onontkomenlijk dat er podiumprijzen moeten zijn voor een top 3 in de 50+ klasse. Bij veel wedstrijdjes en runs is dat lang niet altijd het geval. Beetje research dus!

Qua afstand schat ik in dat een Halve Marathon mij de beste kans geeft, maar een 10 EM of 10 KM zou zeker ook haalbaar kunnen zijn.

Ken jij een loopje waar er ‘prijzen’ zijn voor Top 3 in 50+ klasse? Zet het even in de reactie hieronder aub!

1 – Berlijn

JA, ik weet het. 1x en nooit weer.
Dat was gebaseerd op het feit dat ik zo onmeunig veel pijn in mijn heup/bekken heb gehad bij de eerste hele marathon, dat het er niet in zou zitten om er nog eentje te rennen. Inmiddels weet je het wel, ik heb er al weer twee op zitten, en die pijn is weg. Echt helemaal weg! Met dank aan de hardlooptrainingen bij Hardloopschool De Mooie Vrouw, mijn eigen krachttraining (met Arjan) en het trailrunning met Loopgroep Streu.

Het lijkt me inderdaad ‘leuk’ om toch nog een keer zo’n tering-tyfus eind te gaan rennen. Klinkt gek hè? Toch is dat afzien tijdens en het volbrengen van de hele marathon een euforisch geheel.

Het lijkt me ook leuk om dat dan eindelijk een keer onder de 4 uur te doen. En Berlijn… ja, dat is een snel parcours voor de hele marathon!

Er zijn nog een paar redenen voor Berlijn. Vanuit ons loopclubje gaan er al een paar naar toe (Peter, Kyra, Coen) en er zijn een stel die het aan het overwegen zijn (Jurgen, Bas, Bart, Sandor). Het is best leuk om daar met een groep bekenden te zijn. Een andere reden, en die zie je vast niet aankomen, maar mijn vrouw zat me al de eerste week na de finish van Athene te pushen om er nog eentje te gaan doen. Eerst als plagerij, maar ze weet dat ik wel graag onder die 4 uur wil komen…

Verder is Berlijn dichtbij, dus ook financieel nog wel te behappen. En als de Bitcoin dit jaar nou eens mooi en gestaag gaat stijgen…

Dat zijn dus de 5 doelen voor 2020

Je ziet het – twintigtwintig gaat een mooi hardloopjaar worden!  Ga je mee?

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder