Leestijd: 3 minuten

De eerste week met het taperen zit er op. Viel me niets tegen eerlijk gezegd, mede dankzij Netflix. Heb aardig wat interessante documentaires gekeken. Zo kan ik je ‘Losers’ zeker aanraden, maar ook ‘The Game Changers’ is de moeite waard.

Dit is geen blog met adviezen over Netflix, het gaat hier om het rennen. En volgende week is het zo ver. Dan start de Authentic Marathon Athens. En zoals ik vorige week al schreef: Ik. Ben. er. Klaar. Voor!
Dat was mede te merken aan de ‘onrustige’ nachten. Niet vanwege de zenuwen (gezonde spanning is er zeker wel!), maar vanwege de benen die graag willen rennen. Alleen mogen ze dat niet tijdens deze taper periode.

Ja, ik heb echt ontzettend zin om komende vrijdag het vliegtuig in te stappen om samen met mijn vrouw, en waarschijnlijk nog wel een hele serie marathon lopers, naar Athene te vliegen. Dan komt het moment om het waar te maken.

De marathon van Athene - header

Tempo in Athene

Het is mijn (ultieme) doel om 3 uur en 45 minuten te gaan rennen (dat is 5:20 per km), alleen denk ik dat alles daarvoor wel precies op het goede plekje moet vallen. Onder de 4 uur ben ik zeker dik tevreden mee. De temperatuur is aangenaam voor een vakantie. Om te rennen zal het zeker aan de wat warmere kant zijn – volgens de voorspelling. Van 20 naar 25 graden. Gelukkig kan ik wel aardig tegen dat soort temperaturen tijdens het lopen.

Ben jij benieuwd of het mij gaat lukken, en vind je het leuk om het (bijna) live te volgen? Download dan de App van de Authentic Athens Marathon!
Ga vervolgens naar ‘live tracking’ en zoek een deelnemer op naam (Tuttel – daar is er vast maar eentje van!). Mijn startnummer is 07571 en ik mag starten in blok 5 (van de 12).

Overigens, op dit moment zijn de deelnemers en bib-nummers nog niet in de app toegevoegd. Voor zover ik het nu begrijp gebeurt dat pas 1 dag van tevoren. Zal wel iets te maken hebben met het voorkomen van startnummer fraude.

Countdown: 1 week

Vanochtend nog even een rustig stukje getraild met Loopgroep Streu. Gezellig keuvelend door het mooie bosrijke gebied bij Vasse rennen. Voelde prima en het kostte eigenlijk best wel moeite om na een goed uur af te haken, terwijl de anderen nog een stuk verder gaan (normaal lopen we daar 2 uur).

Wel een verstandige keuze, en met het doel voor ogen voortijdig ‘afgehaakt’.

Deze week nog 1x een gewone training met rustige inspanning doen.

Zaterdagochtend in Athene beginnen we om 09.00 uur met een losloopclinic. Vervolgens naar de Expo om het startnummer te halen en dan nog wat rondkeuvelen in Athene. Die invulling laat ik grotendeels aan mijn vrouw over. Zaterdagavond de pastaparty en dan vroeg naar bed.

Vanuit Griekenland zal er ‘radiostilte’ zijn van mij. Dan is het focussen op de marathon, en gezellig samen in Athene zijn met mijn liefste. Niet vergeten dat die er ook best wel bij betrokken is, en mij heel wat uren heeft moeten ‘missen’, omdat ik weer zonodig een teringeind ging trainen. #dankjeschat!

Het verslag van de marathon komt er zeker! Zal woensdag/donderdag (13/14 nov) worden schat ik in.

Wish me luck!

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder