Leestijd: 5 minuten

Een maand geleden schreef ik hier over de terugblik op de doelen van 2020, waarbij de conclusie was dat ik 1 doel ècht behaald had….
Natuurlijk is het allemaal iets genuanceerder, en dat kan je lezen in dit blog.

Okay, vooruit kijken nu! Wat zijn de doelen voor 2021, of pak ik gewoon de niet behaalde doelen van afgelopen jaar? Zou wel makkelijk zijn. En tja, als je mij (een beetje) kent, dan weet je dat ik niet altijd voor de makkelijkste weg kies. Letterlijk en figuurlijk.

Hier komen ze dan…

De doelen voor 2021

Net zoals vorig jaar maak ik er simpelweg weer een Top 5 van. Hmmm, nu ik dit opschrijf begin ik meteen al te denken. Wat een onzin eigenlijk, Top 5. Waarom niet Top 4, of Top 7? Beetje tegendraads ben ik niet vies van.

Sorry, mijn gedachten namen alweer een loopje met me. Focus Han, Focus!

5 – 2500 kilometer

Inderdaad, overgenomen van vorig jaar. Zolang ik geen blessures ga krijgen dit jaar moet dit toch een keer haalbaar zijn….
En als je dan bij doel nummer één hier weer even aan terugdenkt, dan met het toch lukken dit jaar!

RunHanRun gelopen kilometers 2020

Vorig jaar net niet gelukt om 2500km te rennen.

4 – Onbekend terrein

Ja, saai hè? Ook deze heb ik gekopieerd van afgelopen jaar, ondanks dat ik hem in 2020 ‘behaald’ heb als doel. Eerlijk gezegd is het mij wel bevallen, om met iemand die je niet, of minder, kent een lekker stuk te gaan rennen op een plek waar ik normaal niet kom.

Harald, Bertus – ik ben je niet vergeten hoor. Wij gaan nog een keer bij jou ergens lekker rennen!

Lijkt het jou leuk om mij een keer op sleeptouw te nemen in een mooi gebied, om daar samen lekker een stuk te voet af te leggen, laat dan onderaan een reactie achter! Dank alvast.

3 – Minimaal 2 marathons rennen

Het is mij vorig jaar erg goed bevallen om, samen met wat lopers van de Streu Trailrunners, een trail marathon te rennen. Gewoon een mooi gebied of route opzoeken, en dan heerlijk buitenspelen op trailschoenen. Heel erg gezellig, gemoedelijk en vertrouwd. Dus ja – ook dit jaar toch wel weer van dat soort leuke escapades. En als het allemaal kan en mag, het liefst tijdens een leuk weekeindje weg met elkaar (en partners).

Dus Nicole, Jurgen, Rayner (en anderen?) – maak je borst maar vast nat en ga maar op zoek naar leuke routes!

2 – Ultra marathon

Het doel van ‘een lange dag’ heb ik vorig jaar niet echt behaald, tenzij je die twee marathons als een lange dag bestempeld. Maar nee, eigenlijk wil ik langer en verder. Dit doel van een ultra marathon van 50km staat voor dit jaar. Alleen, daarmee ben ik er nog niet….   maar dat komt zometeen.

In gedachten staat al sinds oktober vorig jaar, toen Berlijn en de Rothaarsteig plannen allemaal in het honderd vielen, het idee om verder te gaan. En, aangezien ik het nog nooit gedaan heb, denk ik wel dat ik het kan! Inderdaad ja, zoals jeugdheld Pipi Langkous dat altijd zei.

Zo kwam ik de Groote Heide Trail tegen. Niet geheel toevallig over en door een gebied waar ik afgelopen jaar (november) een 21km gewandeld heb. Schitterend, en wat had ik toen al een zin om heerlijk over die mooie single tracks en de heide te rennen. 20 februari zou dat hem moeten worden….

Nu verwacht ik dat het evenement, ondanks de goede voorbereidingen van de organisatie, afgelast gaat worden. Een mogelijk alternatief heb ik al, mits dat doorgaat… (ik hoop het van wel Arenda!). Zodra ik daar meer over weet lees je het hier.

Meld je even aan voor updates per email!

Wij beschermen je privacy en delen je persoonsgegevens niet. Enkel de gebruikte plugin maakt gebruik van je informatie voor een goede verzending.

 

Dan blijft er maar 1 doel over….

1 – 100 kilometer

Wacht even, zeg dat nog eens een keer? Serieus? HONDERD effing kilometers?
Ja – alleen is dat niet ‘het doel’ voor 2021.

Het nummer 1 doel voor 2021 is beginnen met de training en voorbereiding om de 2e zaterdag van september in 2023 mee te doen aan de NK 100 kilometer (naar verwachting zoals altijd in Winschoten).

Dat betekent rustiger lopen – en dat vind Han nog best wel moeilijk – maar vooral ook langere afstanden, met wat meer regelmaat. Daar past doel #2 en doel #3 dus prima bij!

Wat ook goed helpt, is (veel) lange afstandswandelingen maken. Hopelijk kunnen we deze zomer wel ‘weg’ met vakantie. De Alpen lonken al, met de trails en tracks. Van hut naar hut, onderwijl de hele dag lopen en genieten van natuurschoon, uitzichten en idyllische plaatjes.

Als laatste onderdeel voor het opbouwen naar zo’n giga uitdaging gaan er back-to-back trainingen komen. Dat zijn twee lange (langzame) duurlopen op 2 dagen achter elkaar. Het begin daarmee heb ik al gemaakt. Zaterdag de 16e januari mocht ik mee op sleeptouw met de voormalig Nederlands Kampioene 100 kilometer Arenda en hebben we een zalige 30km gerend. De zondag er na, gelukkig voelden mijn benen en de rest van het lijf zich uitstekend, de gebruikelijke 2 uur rennen in Streu, waar er een dikke 20km gerend werd.

Dat het mij beviel mag duidelijk zijn, want de week er na liep ik op de vrijdag een snelle 33km om de zondag weer een dikke 20km af te leggen. Het begin is er!

Dus… dat zijn ze. De doelen voor 2021. Ik heb het toch even gewoon bij een Top 5 gehouden, het kwam zo uit.
En jij? wat zijn jouw (hardloop)doelen voor 2021? Ik lees het graag hieronder in een reactie!

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder