Leestijd: 5 minuten

Vandaag een berichtje over de activiteiten van de afgelopen periode. Gewoon omdat Griekenland steeds dichterbij komt,

Alhoewel… ik ben net terug uit Griekenland!
Geen paniek, de marathon is niet verplaatst. Er stond nog een weekje vakantie op de rit, en we hebben een last minute naar het eiland Samos geboekt. Vorige week dus niet volgens schema getraind.

Wat is er wel gebeurd

Stilzitten was het nou bepaald niet op Samos. We hebben er lekker veel gewandeld. En dan ziet de vakantie er ongeveer zo uit:

  • Dag 1
   Reisdag heen, en des avonds aangekomen in Kokkari. Stilzitten dus in trein en vliegtuig.
  • Dag 2
   Direct een mooie wandeling gemaakt vanuit Kokkari Samos de berg op, om in de middag naar een ander hotel te gaan, De eerste nacht was de bestemming overboekt, en dat is prima opgelost.
   Kokkari Samos wandeling dag 1 - Run Han Run
   En diezelfde middag nog even een stukje gerend. Omdat we vroeg vertrokken waren, betekende dat ook dat we mooi op tijd terug waren. Na een uurtje bij het zwembad gezeten te hebben toch nog maar even de wandelschoenen verruilt voor de Brooks Levitate. Hatsa!
   Kokkari Samos stukje rennen - Run Han Run
  • Dag 3
   Een langere wandeling gepland, waarbij de heenweg vooral op-en-neer langs de berghellingen ging, om terug langs de kust te lopen. Genieten van de blauwe Egeïsche Zee.
   Kokkari - Vourliotes Samos wandeling dag 3 - Run Han Run.png

Laat je niet misleiden door de temperatuur – dat was bij het vertrek….  Half negen ongeveer.

 • Dag 4
  Het werd nu toch echt wel tijd, om na twee dagen serieus wandelen door een machtig mooie omgeving (zie onderaan dit bericht) weer eens een stuk te gaan rennen.
  Dat werd dus vandaag, om dan de middag met de bus naar het stadje Samos te gaan.
  Gezien de hoogtemeters en de wel degelijk aanwezige stijgingsgraad heb ik er voor gekozen om maar over de heuvels langs de weg te rennen, ipv de berg op. Dezelfde route (alleen dan heen-en-weer) als we de vorige dag gedeeltelijk hebben gewandeld. Bedoeling was een uurtje of twee rennen.
  Kokkari - Agios Konstantinos Samos Halve Marathon - Run Han RunGezien de hoogtemeters, temperatuur en de twee stevige voorgaande wandeldagen, was dit best wel een pittig tempo. Heen wat relaxter gelopen dan terug. Flink zweten! Die middag lekker de lokale bus gepakt en naar Samos stad geweest. Niet echt de moeite overigens, het veel kleinere Kokkari is leuker!
 • Dag 5
  Wederom een mooie wandeling gemaakt, dit keer wat hoger de berg op dan op dag 3. Het eerste stuk was gedeeltelijk hetzelfde, maar dat mocht de pret niet drukken,. Wat een fantastisch mooi gebied om te vertoeven.
  Kokkari - Lazarus Samos wandelen - Run Han Run
  Afstand en tijd van deze route kloppen, het kaartje niet. Het horloge crashte na 5km of zo, alleen had ik dat pas (veel) later door. Reboot en door…  Na terugkomst de afstand en tijd even aangepast.Die avond toch nog even de stoute schoenen aangetrokken. In dit geval de wandelschoenen weer, die ook als trailschoenen functioneren (of, eigenlijk is dat andersom). Want, ik wilde wel eens ervaren hoe het is om een trailrunnetje te doen met stokken. Die hadden we namelijk bij ons voor de wandelingen.
  Kokkari K1 trailrun met stokken - Run Han RunKnap tempo, met gemiddeld iets van 8% stijging de eerste 2km. Ging best grappig met de stokken. Het scheelt omhoog wel wat, omdat je elke 4e stap een behoorlijk duw mee kan geven. Kracht vanuit de armen. Nog een ander voordeel, bij diezelfde hellingsgraad naar beneden krijgen je bovenbenen maar vooral je knieën het stevig te verduren! Dankzij de stokken worden die klappen minder, en kan je dus wat afremmen met je armen, ipv knieën en bovenbenen. Al met nog steeds met 17kmh de berg af gedenderd hoor…  Kennelijk zat er nog wat energie in het lijf dat er uit wilde.
 • Dag 6
  Doen we het, of doen we het niet? Thuis had ik de bovenstaande routes voorbereid, en er was er nog eentje. Stukje langer en eigenlijk een op-en-neertje naar de op één na hoogste berg van het eiland. Zeker 28km met meer dan 1000 hoogtemeters. Het zal je niet verbazen, we zijn er voor gegaan!

  Meteen om 07.00 uur aan het ontbijt en om 07.45 vertrokken we. Pffff, wat een dag.
  Kokkari - Pyhtagorio bergtop Samos wandelen - Run Han RunOok hier is die temperatuur bij het moment van vertrek…. De gemiddelde temperatuur tijdens deze wandeling was: 31,5°C. De stijging in totaal was 1348 meter. Wow.Je zult begrijpen dat er deze avond niet gerend is! Wel een lekkere cocktail in de bar gedronken.
 • Dag 7
  Een echte rustdag. Eerst uitslapen. Dat betekent overigens niet meer dan geen wekker, want op tijd wakker worden gebeurt eigenlijk al vanzelf. Daarna rustig ontbijten en naar de andere kant van het stadje gelopen. Om vervolgens twee lekker luxe strandbedden te huren en te liggen in de zon. Tegen het einde van de dag weer terug gelopen, douchen en aan het diner. Ook deze avond nog even van een zonnige cocktail genoten.

  Op tijd naar bed, want de wekker staat op 06.35 om na een tijdig ontbijt de transferbus naar het vliegveld te pakken. Verder dus veel zitten (vliegtuig, trein…). Oh ja, diezelfde avond nog even een heel klein, erg rustig en vlak rondje rennen (4km). Gewoon even om de benen wat los te maken na dat lange zitten van die dag.

En vandaag?

Direct maar weer de hoka’s aangetrokken voor een lange, rustige duurloop van 30km.
Want, over 7 weken ga ik terug naar Griekenland! 30km rustige duurloop - Run Han Run
Vakantie of niet – er blijft op de een of andere manier nog altijd flink gewerkt worden aan de voorbereidingen voor het rennen van Marathon naar Athene.

Zoals beloofd, hieronder nog een paar foto’s die gemaakt zijn tijdens de wandelingen.

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder