Leestijd: 2 minuten

De weersverwachting werd flink overtroffen. In plaats van (zwaar) bewolkt weer was het een stralende dag met blauwe lucht en zon boven het Balloërveld. Klaar voor een 35km trailen met de Noordoost Trailers.

Foto: Foskea Luttje

Vorig jaar had ik een etappe meegelopen van de Pallas Ultra 5-daagse. Daar heb ik kennis gemaakt met een stel lopers van de #NOT. Oftwel, de Noordoost Trailers. Zij lopen regelmatig een route die iemand zelf heeft uitgezet. Vaak met veel variatie.

Gezellige groep #NOTters

Voor het laatste weekeinde van januari had ik eigenlijk een marathon op het wensenlijstje. Helaas was er niet echt eentje te vinden (in de buurt). Wel zag ik een Facebook post voorbijkomen voor een run van de #NOT over het Balloërveld. Als kind heb ik daar (te) vaak gewandeld, maar omdat ik er al lange tijd niet geweest was en het best een indrukwekkend gebied is maar eens gekeken wat de bedoeling was.

Meteen aangegeven dat ik wel in was voor een 35k of langer. De meeste #NOTters hadden die ambitie niet. Toch was Jan Peter niet te beroerd om wel een 35k route te maken en zowaar was er nog een andere lange afstandsliefhebber. Op naar het Balloërveld dus!

En zo kwam het dat ik deze zonnige ochtend op een parkeerplaats met een grote groep lopers aan een geweldige route begon. Wat een super dag zou dit worden, met menig koude verrassing.

De makkelijkste manier voor je om dat te zien is het filmpje te kijken. Want ja, omdat ik al lang niet meer op het Balloërveld geweest was had ik besloten ook te gaan vloggen. Daar heb ik geen spijt van!

Waarom ik voor de lol een dusdanige afstand loop? Nou, dit was onderdeel van de training naar de 80km van de Sallandtrail begin maart.

Gezien het plezier wat we onderweg hebben gehad, ga ik nog wel eens vaker met de Noordoost Trailers op stap!

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder