Leestijd: 3 minuten

Het is nu ongeveer 4 weken geleden dat ik voor het eerst uitgesproken heb om -misschien- toch nog een keer een marathon te gaan lopen. Ja, met een voorbehoud vanwege de belasting van mijn heup. En als die heup zich goed houdt, wat prima getest kan worden tijdens de Smokkeltrail (11 mei) en de Ketewaldtrail (17 mei), dan maak ik twee dagen later de beslissing.

Tenminste, dat schreef ik recent nog in het blog ‘doet ie het of niet‘?

Jezelf voor de gek houden

Mocht je dit blog al vaker bezocht (en gelezen) hebben, dan weet je dat ik mezelf prima voor de gek kan houden. Dan gaat het om het tempo van een race, met behulp van mijn gadget sporthorloge.

Ondertussen kennen anderen mij ook. Met name mijn vrouw, en nog wat medehardlopers. Dus als ik zeg dat ik -misschien- iets ga doen… Weten zij al vrij zeker dat ik er vol voor ga. De één spreekt dat ook wel uit naar mij, de ander houdt het (wijselijk) voor zich.

Zo gaf ren-neef Thijs het advies om alvast de reis naar Athene te boeken. Een eventuele blessure (van de heup) heeft toch nog tijd genoeg om te genezen, en bovendien, ik zou het toch wel gaan doen… Mijn partner had haar vakantiedagen al geregeld, want het eerste wat zij zei toen ik het over DE marathon van Athene had was: “Ik ga wel met je mee hoor – als je dat maar weet!”.

It giet oan

Geen Grieks, toch heeft het een duidelijke betekenis voor de meesten. Want, ja, ik heb de loopreis naar de marathon van Athene geboekt. Voor 2 personen, mocht je twijfelen. Is er in ieder geval 1 supporter.

Bevestiging boeking marathon Athene - Run Han Run

Sorry – ik had inderdaad gezegd de beslissing pas op 21 mei te nemen. Zoals je hierboven al las, waren de adviezen toch iets anders, met name van hen die mij goed kennen. Nou, dan ben je toch gek als je dat goede advies niet opvolgt!

Het is dus nu voor het eggie: Run Han Run gaat DE marathon rennen. Van het plaatsje Marathon naar Athene. Tweeënveertig kilometer en honderdvijfennegentig meter. Dat is een knap pokke-eind!

De route van de marathon van Athene - Run Han Run

Op de kaart lijkt het niet zo ver….
Bron: www.athensauthenticmarathon.gr

 

12 april is een bijzondere dag

Grand Opening Disnelyland Parijs 12 april 1992

Natuurlijk omdat vandaag de beslissing om de marathon te gaan rennen genomen is, maar ook omdat 27 jaar geleden de Grand Opening van Disneyland Parijs plaats vond. De plek waar mijn partner en ik allebei jaren met veel plezier gewerkt hebben. Die opening, daar maakten we onderdeel van uit. En zo’n dag, die blijft bijzonder en speciaal.

Nu maar er vanuit gaan dat 10 november 2019 ook een heel bijzondere dag gaat worden!

 

De weg naar…

Het duurt nog even voordat de 42.195 meter gerend gaan worden. De marathon van Athene is op 10 november. Tot die tijd zal ik hier op het blog verslag doen van de trainingen, de trainingsopbouw en alles mbt de weg naar het Panathenaic Stadium. Daar vindt namelijk de finish plaats, op historische grond. Dit is ook de plek van de allereerste marathon van de (moderne) Olympische Spelen.

Man wat een belevenis gaat dat worden.
Ga je mee?

De marathon van Athene - header

 

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder