Leestijd: 2 minuten

Op het moment zit het er niet in om de voorraad van medailles groter te maken. Er zijn immers geen wedstrijden!  Ok, kleine correctie, er zijn wel virtual runs waar je aan mee kan doen, en waar je dan een medaille voor ontvangt. Dat is in mijn ogen niets anders dan een medaille kopen. Maar goed, dat is een andere discussie.

Uit mijn, eigenlijk nog best wel bescheiden collectie, heb ik drie medailles uitgezocht die voor mij bijzonder zijn. In de video hieronder zie je welke het zijn en vertel ik je waarom die medailles bijzonder zijn.

Bijzondere Medaille 1 – Enschede

Die is simpelweg bijzonder omdat het mijn eerste marathon was. Dit is tevens zo’n beetje de kleinste medaille die ik heb. Het is ook de enige medaille die ik gegraveerd heb, want ik was niet van plan om ooit nog weer een marathon te gaan rennen. Dat had ik voordat ik er aan begon al gezegd.

Hobbelen-naar-de-finish-marathon-Enschede-Run-Han-Run

Ik heb me er niet aan gehouden…

Bijzondere Medaille 2 – LTM

Eigenlijk een grappig verhaal, want deze medaille heb ik gekregen (verdiend zelfs) tijdens een trainingsrun.
Omdat ik in november 2019 de echte marathon ging rennen, wilde ik voor die tijd nog een keer een lange duurloop doen. Bij voorkeur met een afstandje van ongeveer 42195 meter, om en nabij.

Dat werd de LTM, de Landgoed Twente Marathon. De meeste sportievelingen doen dat in duo’s, waarbij er gewisseld wordt tussen loper en fietser. Ik deed de volle mep. Wel gaaf trouwens dat je door medelopers extra gestimuleerd wordt, zodra ze ontdekken dat je ‘solo’ loopt.

Foto: Harry Moek

Een mooi evenement – en als je een keer de kans hebt om er aan mee te doen, het is één groot feest! En neem van mij aan dat je dat beter met z’n tweeën kan beleven dan alleen.

Bijzondere Medaille 3 – Athene

Mijn mooiste medaille, en eentje waar ik oprecht trots op ben. Het hele traject naar die medaille toe was tevens de reden voor het starten van dit blog. Dat je het even weet!

In Griekenland ligt een plaatsje met de naam: Marathonas.
En als je vanaf daar (tegenwoordig via de ‘grote weg’) naar Athene rent, dan heb je het gedaan! Dan heb je de marathon gelopen.

En dan die finish…  Aaaah, iets waar je zeker vanaf kilometer 35 al naar uitkijkt. Wetende dat het speciaal is. Het stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden. Historische grond, voor een wannabe-Olympiër.

Run Han Run met de medaille - Marathon van Athene

Foto: Florian (loopreizen.nl)

Ontdek meer van Run Han Run

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder